Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Universitet uddelte retteark sammen med eksamensopgaver
Universitet uddelte retteark sammen med eksamensopgaver Udskriv Email
Skrevet af miol   
Mandag, 19 Maj 2008 16:55

Fredag den 16. maj 2008 var jurastuderende på Københavns Universitet til skriftlig eksamen i faget ejendomsret. Men ved en fejltagelse blev der udleveret retteark til nogle af eksaminanderne. Universitetet beklager fejlen.

Da jurastuderende gik til eksamen den 16. maj på Peter Bangsvej, fik de sig noget af en overraskelse. De fik nemlig udleveret retteark af universitetet.

I et opslag på Det Juridiske Fakultets hjemmeside fremgår det at: "På en mindre del af eksamensbordene på Peter Bangs Vej blev rettearket (ikke rettevejledningen) udleveret sammen med eksamensopgaven. Rettearket er et internt dokument, som bedømmerne anvender i forbindelse med bedømmelse af eksamensbesvarelserne. Retteark blev ikke uddelt i de øvrige eksamenslokaliteter, hvor eksamen blev afholdt i fredags."

Opslaget melder intet om hvor længe rettearket har været de studerende i hænde, før fejlen blev opdaget. Da opgaverne som regel deles ud et par minutter før eksamens start, er det teoretisk muligt at rettearket blev læst af nogle, før fejlen opdagedes.

Univerisitetet mener dog ikke at det kan have påvirket eksamen, da fejlen blev opdaget inden selve eksamen gik i gang: "Fejlen blev opdaget, inden eksamen startede, og rettearket blev inddraget omgående. Ingen studerende har dermed reelt haft lejlighed til at læse og forholde sig til indholdet i rettearket under eksamen. Det er derfor vurderingen, at ingen studerende har været anderledes stillet end andre studerende ved besvarelsen af eksamensopgaven. Fakultetet vurderer således, at der ikke er grundlag for omeksamen."

Ejendomsret er et af de store tredjeårsfag på jurastudiet i København.

 
 

Meddelelser

Enhver kan oprette sig som bruger på Juraplexus, og det er helt gratis! Du behøver hverken være jurist, jurastuderende eller noget andet jurarelateret. Når du tilmelder dig får du automatisk adgang til at downloade noter mv. fra vores downloadsektion og deltage i debatten i vores debatforum. Endvidere kan registrerede brugere dele egne noter o.lign. ved at uploade til downloadsektionen.