Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Nyt program muliggør liveovervågning på hjemmesider
Nyt program muliggør liveovervågning på hjemmesider Udskriv Email
Skrevet af miol   
Lørdag, 10 Maj 2008 18:20

Et nyt analyseprogram, Woopra, gør det muligt for hjemmesideejere at følge med i deres besøgendes adfærd, klik for klik.

Med analyseprogrammet Woopra, skabes nye muligheder for at følge med i hvad borgerne foretager sig på nettet. Det beretter Comon.dk. Med Woopra kan man i højere grad end tidligere følge med i hvad brugeren foretager sig, hvilke sider besøges, hvor længe brugeren kigger på hver side mv. Woopra benytter bl.a. IP-adresser til at holde styr på besøgende, og kan meddelelse når du besøger en hjemmeside igen.

Programmet skaber fornyet debat om privatlivets fred på internettet. Brugerens IP-adresse kan nemlig spores tilbage til den besøgendes fysiske adresse. Sådan som reglerne er i dag, kræver denne sporing dog en dommerkendelse. Og allerede i dag gør teknologien det muligt for erhvervsdrivende at målrette deres annoncer, ud fra indsamling af internetstatistik - såkaldt "data mining".

Datatilsynet har endnu ingen officiel holdning til analyseprogrammets lovlighed.

 
 

Meddelelser

Har du lyst til at bidrage med indhold til Juraplexus? Har du skrevet en artikel, som kan være interessant for jurister eller jurastuderende? Så kan du tage kontakt til Juraplexus. Vi søger altid indhold til siden og er altid åbne over for idéer til nye artikler. Har du f.eks. deltaget i processpil, været på udvekslingsophold eller vil du beskrive et emne fra en juridisk vinkel? Så skriv til os!