Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Minister foreslår lejelovens løbedage fjernet
Minister foreslår lejelovens løbedage fjernet Udskriv Email
Skrevet af miol   
Onsdag, 21 Marts 2012 22:10

De seneste 10 år er antallet af lejere, der sættes ud af deres bolig, fordi de ikke kan betale husleje, steget dramatisk. Hvor der i 2002 var ca. 1.820 udsættelser, var tallet sidste år ca. 4.400. For at reducere antallet af udsættelser, har boligminister Carsten Hansen i dag fremsat et lovforslag i Folketinget om at fremrykke huslejebetalingen. Det skriver Ministeriet for by, bolig og landdistrikter.

I de senere år er fogeden stadig oftere rykket ud for at sætte beboere ud af deres lejligheder. 2011 er faktisk det år, hvor der er flest lejere, som er blevet sat ud af deres bolig.

Med henblik på at få knækket kurven, så færre lejere sættes ud af deres hjem, har ministeren fremsat et lovforslag, der skal fremrykke huslejebetalingen ved at afskaffe løbedagene i lejeloven.
Løbedagene gør det muligt for lejere at vente med at betale husleje til den tredje hverdag i måneden. Og dermed stiger risikoen for, at lejerne når at bruge af deres indkomst, som typisk udbetales den første hverdag i måneden, så der ikke er penge til huslejen.
"Det er naturligvis ulykkeligt, at så mange beboere bliver sat ud af deres lejligheder, fordi de ikke kan betale husleje. Jeg håber, at afskaffelsen af løbedage kan medvirke til, at færre lejere får besøg af fogeden og bliver sat ud af deres hjem. For vi kan ikke være tjent med, at flere og flere lejere sættes ud af deres bolig", siger Carsten Hansen.
Formålet er med andre at sikre, at lejerne tvinges til at betale husleje før de bruger penge på andre ting. Forslaget kan dog give bagslag for lejerne, idet lejerne - hvis forslaget gennemføres - får kortere tid til at skrabe penge sammen til lejebetalinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Meddelelser

Enhver kan oprette sig som bruger på Juraplexus, og det er helt gratis! Du behøver hverken være jurist, jurastuderende eller noget andet jurarelateret. Når du tilmelder dig får du automatisk adgang til at downloade noter mv. fra vores downloadsektion og deltage i debatten i vores debatforum. Endvidere kan registrerede brugere dele egne noter o.lign. ved at uploade til downloadsektionen.