Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Obama vil lukke Guantanamo
Obama vil lukke Guantanamo Udskriv Email
Skrevet af miol   
Onsdag, 12 November 2008 20:33

USA's næste præsident, Barack Obama, vil lukke fængslet på Guantanamo hurtigst muligt. Når Obama er blevet indsat som præsident, vil den amerikanske regering prioritere lukningen højt, skriver Washington Post.

Det amerikanske fængsel ved Guantanamo Bay har I flere år tæret på USA's omdømme. Men nu lægger den kommende amerikanske præsident op til en snarlig lukning af fængslet. En sådan lukning ligger tæt op ad Obamas budskab om forandring og Obamas rådgivere tror, at det i verdenssamfundet ville skabe øget goodwill over for USA.

Lukningen forventes dog ikke at blive uproblematisk. En lang række juridiske, diplomatiske, politiske og logistiske udfordringer venter forude. Blandt spørgsmålene der rejser sig, er hvad man skal gøre med de ca. 250 indsatte og om man kan bruge beviser, som er opnået gennem tortureringen af de indsatte.

 
 

Meddelelser

Har du lyst til at bidrage med indhold til Juraplexus? Har du skrevet en artikel, som kan være interessant for jurister eller jurastuderende? Så kan du tage kontakt til Juraplexus. Vi søger altid indhold til siden og er altid åbne over for idéer til nye artikler. Har du f.eks. deltaget i processpil, været på udvekslingsophold eller vil du beskrive et emne fra en juridisk vinkel? Så skriv til os!