Studentum Logo

Home Artikler Nyheder PET: Spionagetruslen mod Danmark er reel
PET: Spionagetruslen mod Danmark er reel Udskriv Email
Skrevet af miol   
Mandag, 10 November 2008 13:44

Der er fortsat en spionagetrussel mod Danmark. Det skyldes ikke mindst den øgede globalisering, den internationale konkurrence og det høje teknologiske vidensniveau her i landet.  Det skriver Politiets Efterretningstjeneste i en pressemeddelelse.

Derfor offentliggjorde PET i oktober pjecen ”Spionage i Danmark – information og forebyggelse”. Pjecen er et arbejdsredskab for blandt andre offentlige myndigheder, forsknings­institutioner og private virksomheder, der håndterer information, som af sikkerheds­mæssige eller økonomiske hensyn bør beskyttes mod faren for spionage og tyveri.

Pjecen beskriver forskellige former for spionage og spionens arbejdsmetoder, ligesom pjecen giver gode råd om, hvordan man opdager og beskytter sig mod spionage. Dem som udfører spionage herhjemme er primært visse udenlandske efterretningstjenester og enkeltpersoner, der søger økonomisk gevinst eller handler ud fra ideologisk overbevisning.

”Vi ønsker med pjecen at gøre opmærksom på, at Murens fald ikke har betydet et fald i spionageaktiviteterne i Danmark – snarere tværtimod. Spionagetruslen har ændret karakter, men spionage er stadig en reel trussel mod Danmarks sikkerhed og konkurrenceevne. Det er derfor vigtigt, at organisationer, virksomheder, myndigheder og befolkningen er bevidste om denne trussel for at kunne imødegå den”, siger chefen for PET Jakob Scharf.

 
 

Meddelelser

Enhver kan oprette sig som bruger på Juraplexus, og det er helt gratis! Du behøver hverken være jurist, jurastuderende eller noget andet jurarelateret. Når du tilmelder dig får du automatisk adgang til at downloade noter mv. fra vores downloadsektion og deltage i debatten i vores debatforum. Endvidere kan registrerede brugere dele egne noter o.lign. ved at uploade til downloadsektionen.