Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Mange kriminelle er psykisk syge
Mange kriminelle er psykisk syge Udskriv Email
Skrevet af miol   
Mandag, 10 November 2008 10:24

Hver femte fange er psykisk syg. Således er der i dag 2.058 psykisk syge i Kriminalforsorgen, mens der i 1980 var 297. Det skriver Metroxpress.

Tallene fremgår af en undersøgelse, som Ugeskrift for Læger offentliggør i dag. De indebærer at omtrent en femtedel af fængslede, prøveløsladte og varetægtsfængslede, lider af en psykisk sygdom.

Overlæge Dorte Sestoft, som er medforfatter til undersøgelsen, mener at der er korrelation mellem nedskæringen i antallet af psykiatriske sengepladser og antallet af psykisk syge fængslede. Hun påpeger endvidere, at det ikke er tilstrækkeligt med flere sengepladser, men at der også er behov for en screening i Kriminalforsorgen, efter de psykisk syge, samt bedre uddannelse af Kriminalforsorgens personale.

Læs Ugeskrift for Lægers artikel her.

 
 

Meddelelser

Enhver kan oprette sig som bruger på Juraplexus, og det er helt gratis! Du behøver hverken være jurist, jurastuderende eller noget andet jurarelateret. Når du tilmelder dig får du automatisk adgang til at downloade noter mv. fra vores downloadsektion og deltage i debatten i vores debatforum. Endvidere kan registrerede brugere dele egne noter o.lign. ved at uploade til downloadsektionen.