Studentum Logo

Home Artikler Nyheder Partier ønsker bedre kontrol med efterretningstjenester
Partier ønsker bedre kontrol med efterretningstjenester Udskriv Email
Skrevet af miol   
Søndag, 19 Oktober 2008 09:46

Flere partier i Folketinget mener, at der skal føres bedre kontrol med PET og FE, i lyset af disses udvidede beføjelser, skriver Politiken.

De Konservative, Socialdemokraterne og SF ønsker alle bedre indsigt i efterretningstjenesternes arbejdsmetoder, samt ï hvorvidt tjenesterne overholder loven.

SF foreslår en styrkelse af det såkaldt Kontroludvalg. Kontroludvalget består af fem folketingspolitikere fra de fem største partier. Udvalget udsendte ifølge Politiken senest en kortfattet beretning om sit arbejde, for 2 år siden.

Ifølge Politiken, ønsker Tom Behnke (K) også "klare og effektive spilleregler" for PET's arbejde, mens Socialdemokraterne efterlyser en samlet lov om Politiets Efterretningstjeneste, der blandt andet skal indeholde udvidede regler om indsigt med tjenesten.

Ole Stig Andersen, tidligere chef for PET, ønsker også en moderniseret kontrol med efterretningstjenesterne. Han kritiserer, at efterretningstjenesterne får tilført mange ressourcer, men at der ingen kontrol er med, hvad ressourcerne bruges til, skriver Politiken.

 
 

Meddelelser

Har du lyst til at bidrage med indhold til Juraplexus? Har du skrevet en artikel, som kan være interessant for jurister eller jurastuderende? Så kan du tage kontakt til Juraplexus. Vi søger altid indhold til siden og er altid åbne over for idéer til nye artikler. Har du f.eks. deltaget i processpil, været på udvekslingsophold eller vil du beskrive et emne fra en juridisk vinkel? Så skriv til os!